Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Πράγα, Μάρτης 2015


Καλημέρα σας.

Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια στην πραγματοποίηση της εκδρομής μας στην Πράγα.
Δε συναντήσαμε κανένα πρόβλημα στις προγραμματισμένες επισκέψεις στα μουσεία - γεγονός που μας προκαλούσε άγχος, και ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Το Μουσείο ειδικών Κινηματογραφικών Εφέ και το project: στην αρχή η διαδικασία τους φάνηκε "παιδική", ιδίως η προεργασία με τις πλαστελίνες, όταν όμως απαλλάχθηκαν από την προκατάληψη αυτή το χάρηκαν και δημιούργησαν συμμετοχικά και ομαδικά τα δικά τους animation βίντεο. Σίγουρα παιδιά μικρότερων ηλικιών (γυμνασίου) δε θα έχουν τις αρνητικές σκέψεις της αρχής (έχω από το δημοτικό να ασχοληθώ με πλαστελίνες, είναι για 5χρονα, βαριέμαι). Ίσως για παιδιά λυκείου χρειαζόταν μια ουσιαστικότερη από το workshop του μουσείου προεργασία/εισαγωγή στο πόσο υλικά παιχνιδιών μικρών ηλικιών είναι χρήσιμα στη δημιουργία της τέχνης animation.
Το Τεχνολογικό μουσείο που μας προτείνατε όντως αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.
Η παράσταση στο Μαύρο Θέατρο προκάλεσε στα παιδιά διάφορα συναισθήματα, κάποια περίμεναν ένα πιο σύνθετο θέαμα, κάποια ικανοποιήθηκαν από αυτήν την πρώτη επαφή τους με το είδος αυτό του θεάτρου.

Με εκτίμηση

Άννα Δεληγιαννοπούλου
Γενικό Λύκειο Πεύκων
Θεσσαλονίκη

Το Travel2Prague επισημάνει πως το συγκεκριμένο σχολείο επισκέφτηκε επίσης την ιδιωτική συλλογή στο Μουσείο Lobkowicz και η παράσταση μαύρου θεάτρου έγινε διοργανώθηκε ειδικά για το σχολείο, την μέρα & ώρα που επιθυμούσε (καθώς δεν βόλευαν οι προγραμματισμένες παραστάσεις), λίγο πριν από την πτήση της επιστροφής.

...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Φθινοπωρινή αλιεία κυπρίνου στην νότια Βοημία

/ 20. 10. 2017 /

Το ευτραφές και λιπαρό ψάρι (στα ελληνικά γνωστό ως γριβάδι), είναι το παραδοσιακό γεύμα στο... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna