Μαρία και Πάνος στην Πράγα, Οκτώβρης 2012


Κυρία Κατερίνα, καλησπέρα.

Έχουμε επιστρέψει στην Αθήνα εδώ και τόσες μέρες, αλλά μόλις τώρα πρόλαβα να σας γράψω, συγχωρέστε με. Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα, γιατί πραγματικά περάσαμε Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α !!!

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την πόλη που είναι "μουσείο" ολόκληρη, θα τα έχετε ακούσει χίλιες φορές.

Στο θέμα μας ομως, επειδή στην πραγματικότητα όσο όμορφο και να είναι ένα μέρος, κάθε ταξίδι χρειάζεται και μια καλή οργάνωση, για να είναι ευχάριστο, να αξιοποιεί σωστά τον αναγκαστικά περιορισμένο χρόνο, και να είναι όσο το δυνατό ξεκούραστο και χωρίς πολλές σκοτούρες.
Μείναμε πλήρως ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες σας και θεωρούμε ότι για εμάς προσωπικά, που θέλαμε να συνδυάσουμε την οργάνωση ενός γκρουπ με την ανεξαρτησία του να ταξιδεύεις μόνος, το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό.

Το μόνο αρνητικό που μας έτυχε ήταν το «ατυχές» περιστατικό, που μας κράτησαν οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο μία ώρα απλώς και μόνο επειδή η ταυτότητά μου είχε εκδοθεί προ δεκαετίας. Για πολύ λίγο μας χάλασε τη διάθεση. Μας την έφταξε όμως ο οδηγός σας, ο κ. Ράντεκ, με την ευγένειά του, το χαμόγελο και τα αστεία του. Όμως ήταν καταπληκτικός, προσφέρθηκε και μας πήγε στην πρεσβεία, όπου κάναμε μια σύντομη στάση για να λύσουμε το θέμα, που ήταν σωτήρια κίνηση έτσι όπως ήμαστε φορτωμένοι με τις βαλίτσες και μόλις είχαμε πατήσει το πόδι μας οπότε δεν θα ξέραμε πώς να πάμε. Γενικά όλοι οι συνεργαζόμενοι οδηγοί σας ήταν άψογοι, πάντοτε στην ώρα τους, και νωρίτερα μάλιστα! Σίγουρα είναι μεγάλη εξυπηρέτηση η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.

Το ξενοδοχείο μας, το Elite (που κλείσαμε επίσης με το Travel2Prague), πολύ όμορφο και καθαρό, ωραίο πρωινό, ευγενέστατο και πρόθυμο προσωπικό και όλοι τους μιλούσαν αγγλικά. Όσο για την τοποθεσία, ήταν τέλεια γιατί ήμαστε κοντά σε όλα, η στάση του τραμ πολύ κοντά αλλά ουσιαστικά μόνο δύο φορές το χρησιμοποιήσαμε. Πηγαίναμε παντού με τα πόδια, ευκαιρία για ωραίους περιπάτους και να δεις την πόλη.

Η ξενάγηση "Πράγα σε μία μέρα" για έμας τους "βιαστικούς", με την κ. Dita, ήταν πάρα πολύ καλή, περάσαμε πολύ όμορφα, το διασκεδάσαμε, μάθαμε ενδιαφέροντες ιστορικές πληροφορίες και, μιας και την κάναμε την πρώτη μέρα, μας έδειξε και πώς να κινηθούμε στην πόλη τις επόμενες μέρες, μας συμβούλεψε για το πώς θα πάμε σε κάποια μέρη που θέλαμε να επισκεφτούμε και πολλά άλλα χρήσιμα. Της στέλνουμε θερμούς χαιρετισμούς!

Η κ. Γιάρκα, που μας συνόδεψε στις εκδρομές του Τσέσκυ Κρόυμλοβ και του Κάρλοβυ Βάρυ ήταν απλά εξαιρετική, δεν βαριέσαι να την ακούς, λέει τόσα ενδιαφέροντα πράγματα για την Τσεχία και τους ανθρώπους της που θέλαμε πολύ να μάθουμε. Όσα μας πρότεινε και στα δύο μέρη ήταν πολύ καλές επιλογές και περάσαμε τέλεια. Ιδιαίτερα μας άρεσε η ταβέρνα "Φυλακές" (ή κάπως έτσι, είχε ένα δύσκολο όνομα! ) στο Τσέσκυ Κρούμλοβ, με τα ωραία ψητά τους.
Επίσης, επειδή με ρωτάνε, η κ. Γιάρκα είχε δίκιο σε αυτό που είπε, ότι οι δύο εκδρομές δεν συγκρίνονται μεταξύ τους και η ομορφιά τους είναι διαφορετική, οπότε χαρήκαμε πολύ που τελικά τις κάναμε και τις δυο, αν και αρχικά είχα μερικές αμφιβολίες για το χρόνο.

Το μαύρο θέατρο "Aspects of Alice" επίσης μας άρεσε, δεν είχε τύχει κιόλας να ξαναδούμε κάτι τέτοιο αν και έχει έρθει στην Ελλάδα ένας θίασος, οπότε σίγουρα ήταν κάτι το πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Μου άρεσε ιδιαίτερα το δεύτερο μέρος της παράστασης και η μουσική ήταν πολύ καλή.

Πολύ όμορφη και η νυχτερινή βόλτα με το καραβάκι, το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι τέλεια, αλλά ήταν επιλογή μας, στο κατάστρωμα ήμαστε εμείς και κάποιοι Ρώσοι, αλλά η φωτισμένη Πράγα σε αποζημιώνει. Ωραίος και ο μπουφές τους, με ποικιλία.

Όσον αφορά τις γαστρονομικές επιλογές που μας προτείνατε, ξετρελαθήκαμε πραγματικά με το Potrefena Husa της οδού Narodni, στο οποίο φάγαμε δύο φορές και πήγαμε και για βράδυ. Και το Kolkovna που μας πρότεινε η κ. Dita ήταν πολύ καλό. Από τα καφέ, πήγαμε στο Αu Gourmand (όντως, πολύ ωραία γλυκάκια!), στο Le Patio, στο Louvre (είχε και ωραίο φαγητό) - όλα πολύ ζεστά και όμορφα.

Αυτά λοιπόν από την εμπειρία μας, μόνο τα καλύτερα λόγια έχω να πω.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρήκα από μόνη μου το site σας, χωρίς να μου το έχει προτείνει κανείς, και αποδειχθήκατε τόσο αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι.
Φυσικά, από εμάς θα πάρετε τις καλύτερες συστάσεις σε όποιον φίλο μας σκοπεύει να ταξιδέψει στα μέρη σας.
Και πάλι σας ευχαριστούμε!

Με εκτίμηση,
Μαρία και Πάνος

...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Χορδές του Φθινοπώρου

/ 13. 10. 2017 /

από 20 Οκτώβρη μέχρι 9 Νοέμβρη 21o Διεθνές Φθινοπωρινό Μουσικό Φεστιβάλ  Για 21η συνεχή χρονιά... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna