Εκδρομές στην Τσεχία





Prive εκδρομές 
Προσωπική υπόθεση-προσωπική απόλαυση 


Ομαδικές εκδρομές
Οκονομική λύση-ομαδική εμπειρία


Tailor made
Εκδρομή που δεν μοιάζει με καμία άλλη...

Περισσότερα... »

Το καλύτερο από την Βοημική Ελβετία

Απολαύστε ένα ταξίδι στο παραμυθένιο τοπίο της Βοημικής Ελβετίας.
Ένα μυστικιστικό τοπίο πευκοδασών με βαθιές κοιλάδες, μαγευτικούς βραχώδεις πύργους και πύλες, χαράδρες και λαβύρινθους βράχων που υψώνονται από αυτά.
...θα ακολουθήσετε ένα από τα πια ωραία μονοπάτια της περιοχής, το μονοπάτι της Γαβριέλας. Η διαδρομή είναι γεμάτη με συναρπαστικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Τα αμμώδη πορτοκαλί βράχια, που υψώνονται εδώ, σε προσκαλούν να ονειρευτείς…

Περισσότερα... »

Τσέσκυ Κρούμλοβ (Cesky Krumlov)

Η μεσαιωνική πόλη του Τσέσκυ Κρούμλοβ βρίσκεται 170 χλμ νότια της Πράγας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Η παλιά πόλη περικυκλώνεται από τους μαιάνδρους που σχηματίζει ο ποταμός Μολδάβας σε αυτή την περιοχή. Πάνω από τον ιστορικό πυρήνα της πόλης υψώνεται επιβλητικό το κάστρο, το δεύτερο σε μέγεθος κάστρο της Τσεχίας. Η πόλη που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα έχει κρατήσει το μεσαιωνικό και αναγεννησιακό της χαρακτήρα και το 1992 ανακηρύχτηκε ως ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε το γραφικότερο μέρος της Τσεχίας, το ανέγγιχτο διαμάντι της Νότιας Βοημίας, αναμφίβολα ένα από τα πιο ωραία μέρη της χώρας μας.

Περισσότερα... »

Βοημική Ελβετία - μεγάλος γύρος (καλοκαίρι)

Κι όμως... υπάρχει! Η δίδυμη αδερφή της λεγόμενης "Σαξονικής Ελβετίας", στα σύνορα Τσεχίας και Γερμανίας.
Μια περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλους, με συναρπαστικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και γραφικούς παραποτάμιους οικισμούς! Μια εκπληκτική φυσιολατρική και ιστορική διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Έλβα.
Επισκεφτείτε το εθνικό πάρκο Βοημική Ελβετία (Ceske Svycarsko), τη μοναδική φυσική βραχώδη πύλη Πραβτσιτσκά Μπράνα (Pravčická brána), την περιοχή του Hřensko απ' όπου ξεκινάνε αμέτρητα μονοπάτια και φαράγγια..

Περισσότερα... »

Κάρλοβυ Βάρυ

Στη δίωρη διαδρομή μας από την Πράγα προς την παγκοσμίως φημισμένη λουτρόπολη, θα διασχίσουμε χαρακτηριστικά τοπία της Δυτικής Βοημίας, με τις καλλιέργειες του λυκίσκου καθώς και τμήματα των περίφημων βοημικών δασών. Καθοδόν θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για την σύγχρονη ζωή των Τσέχων, για τις ιαματικές πηγές και την εξέλιξη της λουτροθεραπείας στη σημαντική αυτή πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα γνωρίσετε λεπτομερώς το ιστορικό τμήμα της λουτρόπολης. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια. Στην περιήγησή σας θα δείτε το Αυτοκρατορικό Θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, όπως και τον φυσικό Θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία που βρίσκεται δίπλα στο δάσος. Μετά τη ξενάγηση θα έχετε ελεύθερο χρόνο, για να απολαύσετε τη βόλτα σας στο γραφικό κέντρο κατά μήκος του ποταμού Τεπλά ή για ψώνια, καφέ και φαγητό.

Περισσότερα... »

Σπήλαια Πούνκβα & Άβυσσος Ματσόχα

Μην παραλείψετε εκδρομή στα πιο γνωστά σπήλαια της Μοραβίας, όπου θα κάνετε και βαρκάδα σε υπόγειο ποταμό!
Τα σπήλαια βρίσκονται 200 χλμ από την Πράγα, στην καρστική περιοχή της Μοραβίας.
Θα επισκεφτείτε υπόγειους διαδρόμους γεμάτους με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, που μιμούνται διάφορα ζώα και σχέδια. Καταλήγουν στην άβυσσο Ματσόχα (μητριά), ένα χάσμα μήκους πάνω από 300 μ, πλάτους 120 μέτρα και βάθος 150 μέτρα.....

Περισσότερα... »

Κούτνα Χόρα (Kutna Hora)

Η γραφική πόλη της Κούτνα Χόρα, ανακυρηγμένη και αυτή μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται 65 χλμ ανατολικά της Πράγας. Το μεσαίωνα ανακαλύφτηκαν εδώ κοιτάσματα ασημιού και λειτούργησαν τα ορυχεία, χάρη στα οποία έγινε ο βασιλιάς της Τσεχίας, ο πιο πλούσιος δεσπότης της μεσαιωνικής Ευρώπης. Η Κούτνα Χόρα ανταγωνίζονταν τότε την Πράγα σε πλούτο, ομορφιά, αλλά και σε σπουδαιότητα στα πλαίσια του βασίλειου της Τσεχίας.
Πόλος έλξης, ένα μοναδικό και παράξενο αξιοθέατο: το οστεοφυλάκιο, μία εκκλησία με γιγάντιες πυραμίδες και διακόσμηση από οστά 40.000 ανθρώπων, προκαλεί την περιέργεια και εξάπτει την φαντασία των επισκεπτών ήδη από τον 16ο αιώνα.
Ελάτε να ανακαλύψετε την βασιλική πόλη Κούτνά Χόρα, κάντε ένα ακόμα βήμα προς την βοημική επαρχία.

Περισσότερα... »

Κάστρα Βοημίας: Κάρλστεϊν (Karlstejn)

Το εντυπωσιακό γοτθικό κάστρο Κάρλστεϊν βρίσκεται 40 χλμ νοτιοδυτικά της Πράγας, βουτηγμένο στα πυκνά δάση της Βοημίας, πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Berounka. Χτίστηκε το 14ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄. Ήταν η εξοχική κατοικία του, αλλά ο βασικός σκοπός του ήταν να φυλαχτούν εκεί τα κοσμήματα του στέμματος και η συλλογή των ιερών λειψάνων.
Ελάτε να ανακαλύψετε τα μυστικά του Καρόλου Δ’, του αυτοκράτορα της Αγ. Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και να μάθετε γιατί απαγόρεψε την είσοδο στις γυναίκες…

Περισσότερα... »

Μια γεύση από την Βοημική Ελβετία (καλοκαίρι)

Σε αυτή την εκδρομή θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύσει από την Βοημική Ελβετία.
Θα περπατήσετε ένα από τα αμέτρητα δασικά μονοπάτια, θα διασχίστε με ξύλινες πλάβες το στενό φαράγγι του μικρού ποταμού Καμενιτσε (Kamenice), που κυλάει ανάμεσα στα απόκρημνα αμμώδη βράχια, εντυπωσιάζοντας με το πρωτόγονο τοπίο τους και τα ιδιόμορφα σχήματα που θυμίζουν ζώα και πρόσωπα...
...θα απολαύσετε την καταπληκτική θέα 180 μέτρα πάνω από το φαράγγι του Έλβα από το πλάτωμα του "Μπελβεντέρε"...

Περισσότερα... »

Κάστρα Βοημίας: Κρίβοκλατ (Krivoklat)

Το βασιλικό κάστρο Κρίβοκλατ βρίσκεται βαθιά στο δάσος, 50 χλμ δυτικά της Πράγας. Ανήκει στα παλιότερα και σημαντικότερα κάστρα των Τσέχων ηγεμόνων. Στη σημερινή του όψη αποτυπώνονται όλες οι φάσεις της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Το θαυμάσιο παρεκκλήσι, η αίθουσα των ιπποτών με την έκθεση γοτθικής ζωγραφικής και γλυπτικής, η φημισμένη βιβλιοθήκη και η διάσημη φυλακή με όργανα βασανιστηρίων είναι μόνο μερικά από αυτά που θα δείτε στο ενδιαφέρον αυτό κάστρο.

Περισσότερα... »

...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Χορδές του Φθινοπώρου

/ 13. 10. 2017 /

από 20 Οκτώβρη μέχρι 9 Νοέμβρη 21o Διεθνές Φθινοπωρινό Μουσικό Φεστιβάλ  Για 21η συνεχή χρονιά... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna