Κάρλοβυ Βάρυ


Η παγκοσμίως φημισμένη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄, το 14ο αιώνα. Βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, 120 χλμ έξω από την Πράγα, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία. Είναι κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας, του μικρού ποταμού Τέπλα, και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της.
Η επίσκεψη της λουτρόπολης αυτής, μοιάζει πραγματικά με ένα παραμύθι. Της ίδιας γνώμης ήταν σίγουρα και η αριστοκρατία της Ευρώπης, οι αμέτρητοι συνθέτες, συγγραφείς, ποιητές, και άλλες προσωπικότητες που επισκέφτηκαν το Κάρλοβυ Βάρυ στο πέρασμα των αιώνων. Μην ξεχνάτε πως η περιοχή του Κάρλοβυ Βάρυ είναι η πηγή των κρυστάλλων της Βοημίας…
Απολαύστε έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, ιαματικών πηγών και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής.

Στη δίωρη διαδρομή μας από την Πράγα προς την παγκοσμίως φημισμένη λουτρόπολη, θα διασχίσουμε χαρακτηριστικά τοπία της Δυτικής Βοημίας, με τις καλλιέργειες του λυκίσκου καθώς και τμήματα των περίφημων βοημικών δασών. Καθοδόν θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για την σύγχρονη ζωή των Τσέχων, για τις ιαματικές πηγές και την εξέλιξη της λουτροθεραπείας στη σημαντική αυτή πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα γνωρίσετε λεπτομερώς το ιστορικό τμήμα της λουτρόπολης. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια. Στην περιήγησή σας θα δείτε το Αυτοκρατορικό Θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, όπως και τον φυσικό Θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία που βρίσκεται δίπλα στο δάσος. Μετά τη ξενάγηση θα έχετε ελεύθερο χρόνο, για να απολαύσετε τη βόλτα σας στο γραφικό κέντρο κατά μήκος του ποταμού Τεπλά ή για ψώνια, καφέ και φαγητό.
Τιμή πριβέ εκδρομής:
 επικοινωνείστε, η τιμή είναι συνάρτηση του αριθμού των συμμετεχόντων
Τιμή ομαδικής εκδρομής:  50 EUR 45 EUR*/άτομο (*ισχύει για όσους έχουν κλείσει ήδη διαμονή με το Travel2Prague ή 3 υπηρεσίες τουλάχιστον)

Αναχωρήσεις ομαδικών εκδρομών:
Σεπτέμβρης - Δεκέμβρης:  κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ & ΠΕΜΠΤΗ  (επικοινωνήστε έγκαιρα)
Χριστουγενιάτικες γιορτές & Πρωτοχρονιά: οι μέρες θα καθοριστούν σύντομα


Κατά καιρούς ενδέχεται να αλλάξει η μέρα της εκδρομής ή να προστεθεί έκτακτη εκδρομή άλλη μέρα της εβδομάδας, για αυτό επικοινωνήστε έγκαιρα και μην αφήσετε την κράτηση για τελευταία στιγμή)

Τις μέρες που θα είστε στην πόλη μας, δεν υπάρχει εκδρομή? Ενημερώστε μας εγκαίρως, μήπως ανακοινώσουμε άλλη μια ημερομηνία.


Εξασφαλίστε θέσεις και κάντε την κράτησή σας τώρα


Σημείο και ώρα αναχώρησης:
θα διευκρινιστεί ανάλογα με την διαμονή των συμμετεχόντων & δυνατότητα πρόσβασης λεωφορείου

Συμπεριλαμβάνεται:

μεταφορά με κλιματιζόμενο minivan ή minibus ή πούλμαν (ανάλογα με το αριθμό των συμμετεχόντων)
ξενάγηση από επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
έξτρα πρωινή μεταφορά προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής (εφόσον δεν είναι εφικτό το λεωφορείο να περάσει από το ξενοδοχείο σας)

Διάρκεια:
8 ώρες

*Οι ομαδικές εκδρομές πραγματοποιούνται εφόσον έχουν συγκεντρωθεί το ελάχιστο 8 άτομα.
** Δυνατότητα γεύματος σε τοπικό εστιατόριο (μενού 3 πιάτνω) με επιπλέον χρέωση 11 ευρώ/άτομο.


...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Χορδές του Φθινοπώρου

/ 13. 10. 2017 /

από 20 Οκτώβρη μέχρι 9 Νοέμβρη 21o Διεθνές Φθινοπωρινό Μουσικό Φεστιβάλ  Για 21η συνεχή χρονιά... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna