Κούτνα Χόρα (Kutna Hora)


Η γραφική πόλη της Κούτνα Χόρα, ανακηρυγμένη και αυτή μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται 65 χλμ ανατολικά της Πράγας. Το μεσαίωνα ανακαλύφτηκαν εδώ κοιτάσματα ασημιού και λειτούργησαν τα ορυχεία, χάρη στα οποία έγινε ο βασιλιάς της Τσεχίας, ο πιο πλούσιος δεσπότης της μεσαιωνικής Ευρώπης. Η Κούτνα Χόρα ανταγωνίζονταν την Πράγα σε πλούτο, ομορφιά, αλλά και σε σπουδαιότητα στα πλαίσια του βασίλειου της Τσεχίας.
Πόλος έλξης, ένα μοναδικό και παράξενο αξιοθέατο: το οστεοφυλάκιο, μία εκκλησία με γιγάντιες πυραμίδες και διακόσμηση από οστά 40.000 ανθρώπων, προκαλεί την περιέργεια και εξάπτει την φαντασία των επισκεπτών ήδη από τον 16ο αιώνα.
Ελάτε να ανακαλύψετε την βασιλική πόλη Κούτνά Χόρα, κάντε ένα ακόμα βήμα προς την βοημική επαρχία.

Η πρώτη στάση θα μας οδηγήσει στο διπλανό χωριό Σέντλετς, όπου θα επισκεφτούμε το οστεοφυλάκιο. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην παλιά πόλη της Κούτνα Χόρα, για να δούμε μερικά εξαιρετικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα της. Θα επισκεφτούμε τον εκπληκτικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό της Αγ. Βαρβάρας (προστάτιδας των μεταλλωρύχων) που δεσπόζει στην πόλη, θα περάσουμε από το „Χράντεκ“ που είχε άμεση σχέση με την εξόρυξη του ασημιού, και την Ιταλική Αυλή – έδρα του βασιλιά και ταυτόχρονα νομισματοκοπείο όπου κοβόταν το «Πραγιανό γρόσι», το ασημένιο νόμισμα της Βοημίας, που κυκλοφορούσε σε όλη την Ευρώπη. Θα συναντήσουμε την Εκκλησία του Αγ. Ιακώβου και θα καταλήξουμε στην πλατεία, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να πιείτε τον καφέ σας.

Ανοιχτά: καθημερινά εκτός 24. και 25. Δεκέμβρη
Διάρκεια: 6 ώρες
Συμπεριλαμβάνεται: ιδιωτική μεταφορά, προσωπικός ξεναγός, είσοδος στο Οστεοφυλάκιο και στον Καθεδρικό Ναό της Αγ. Βαρβάρας

Κόστος ομαδικής αγγλόφωνης εκδρομής: 38 EUR/άτομο
Πότε: Απρίλιος - Οκτώβρης = καθημερινά, Νοέμβρης - Μάρτιος = Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή

Αριθμός ατόμων

Πριβέ ελληνόφωωνη εκδρομή
(κόστος κατά άτομο)

1 άτομο 218 €
2 άτομα 112 €
3 άτομα 79 €
4 άτομα 67 €
5 - 8 άτομα 55 €
9 - 12 άτομα 48 €
13 - 18 άτομα 38 €
...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Φθινοπωρινή αλιεία κυπρίνου στην νότια Βοημία

/ 20. 10. 2017 /

Το ευτραφές και λιπαρό ψάρι (στα ελληνικά γνωστό ως γριβάδι), είναι το παραδοσιακό γεύμα στο... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna