Γενικοί Όροι Χρήσης


Η Εταιρεία μας
H σελίδα www.travel2prague.gr ανήκει στο ταξιδιωτικό πρακτορείο, που έχει και την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης και εποπτείας της, με τα επίσημα στοιχεία καταχώρησης:

Eπωνυμία: TRAVEL2PRAGUE s.r.o.
Διεύθυνση: Malesicka 21, 130 00 Praha 3, CZECH REPUBLIC
Αριθμός Εμπορικού Μητρώου (ICΟ): 02998629
ΑΦΜ (DIC): CZ02998629

Οι παροχές μας
Η εταιρεία μας είναι ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο που εξειδικεύεται στην παροχή/μεταπώληση μεμονωμένων ταξιδιωτικών υπηρεσιών (καταλύματα, μεταφορές, ξεναγήσεις/περιηγήσεις, ημερήσιες και άλλες εκδρομές, εισιτήρια θεαμάτων, παροχές εστίασης, διασκέδασης, παροχές ταξιδιωτικών συμβουλών, υποστήριξης εμπορικών συναλλαγών, διερμηνείας κ.α.) ή και κατά περίπτωση στην παροχή/μεταπώληση ατομικών/ομαδικών «πακέτων» σε μεμονωμένους ταξιδιώτες και μικρές οργανωμένες ομάδες, σε συνεργασία με άλλα ταξιδιωτικά γραφεία και tour operators.
Η εταιρεία λειτουργεί ως νόμιμος διαμεσολαβητής ανάμεσα στους χρήστες/πελάτες της ιστοσελίδας και σε όλους τους προαναφερόμενους πάροχους υπηρεσιών και άλλους.

Αποδοχή των όρων χρήσης
Η χρήση της ιστοσελίδας, η συμπλήρωση φόρμας κράτησης, η αποστολή ερωτήματος κράτησης και τελικά η πληρωμή μιας ταξιδιωτικής υπηρεσίας, συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων, τόσο αυτών που θέτει η εταιρεία μας, όσο και αυτών που καθορίζουν οι εκάστοτε πάροχοι της εκάστοτε υπηρεσίας, όταν πρόκειται για μεμονωμένες παροχές (ξενοδοχεία, μεταφορές, ξεναγήσεις, εστίαση κλπ). Όταν πρόκειται για συμμετοχή σε οργανωμένο ταξίδι, τότε ισχύουν οι όροι συμμετοχής που διέπουν κάθε οργανωμένο ταξίδι, όπως αυτοί ισχύουν και εφαρμόζονται με βάση τις κείμενες εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθεσίες, από τον εκάστοτε διοργανωτή/συνεργάτη, του οποίου την παροχή μεταπωλεί η εταιρεία μας.

Ορθή χρήση
Για να χρησιμοποιήσει κανείς τον διαδικτυακό τόπο travel2prague.gr, πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Η χρήση του δικτυακού τόπου πρέπει να γίνεται με νόμιμο τρόπο και να μην περιορίζεται ή παρεμποδίζεται η χρήση του από άλλους. Ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα με βάση τους όρους χρήσης. Ο χρήστης πρέπει σε κάθε ερώτημα κράτησης να αναφέρει τα ορθά και πλήρη στοιχεία του. Οποιαδήποτε ακύρωση ή κώλυμα προκύψει εξαιτίας της μη ορθής ή ελλιπούς αναφοράς των στοιχείων του, βαρύνει αποκλειστικά αυτόν.
Κάθε χρήστης που θα γίνεται αντιληπτός να μην κάνει ορθή χρήση της ιστοσελίδας θα αποκλείεται από την παραπέρα χρήση.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε προσπάθεια για αλλοίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας και η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει σε ένδικα μέσα για την αποκατάσταση της.

Ώρες Εργασίας/επικοινωνίας
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ερώτημα κράτησης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με την αποστολή της ειδικής φόρμας κράτησης ή την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το ερώτημά σας θα το επεξεργαστούμε και θα σας απαντήσουμε το αργότερο εντός 48 ωρών.
Τα τηλέφωνα του travel2prague.gr και οι συνεργάτες του είναι διαθέσιμοι από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 με 20.00.
Σε περίπτωση ανάγκης τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της παροχής, οι πελάτες έχουν στην διάθεσή τους αριθμό κλήσης για έκτακτες περιπτώσεις 24/24ωρο.

Κράτηση/Επιβεβαίωση κράτησης
Με την συμπλήρωση των σχετικών πεδίων στην φόρμα κράτησης στην ιστοσελίδα μας και την ολοκλήρωση της διαδικασίας κράτησης ο χρήστης δίνει ρητή εντολή στο travel2prague.gr να διαμεσολαβήσει για την παροχή μιας ταξιδιωτικής υπηρεσίας, η οποία προσφέρεται από τον εκάστοτε πάροχο.
Μετά από κάθε κράτηση που θα ολοκληρωθεί με τη διαδικασία της πληρωμής ο χρήστης λαμβάνει τα απαραίτητα έγγραφα κατοχύρωσης της κράτησής του (voucher) σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, καθώς και την απόδειξη/τιμολόγιο συναλλαγής σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Απόρριψη μία κράτησης 
Το travel2prague.gr διατηρεί το δικαίωμα της απόρριψης μιας κράτησης σε περίπτωση που ο χρήστης παραβιάζει τους όρους χρήσης.

Τιμές
Οι τιμές που εμφανίζονται στους τιμοκαταλόγους travel2prague.gr είναι τελικές. Οι τιμές ισχύουν τη χρονική στιγμή της αναζήτησης. Ο χρήστης οφείλει να είναι προσεκτικός στον επιμερισμό της τιμής μιας υπηρεσίας σε επί μέρους στοιχεία (π.χ. τιμή αεροπορικού, + φόροι αεροδρομίων κλπ) και να λαμβάνει υπ’ όψιν του το τελικό σύνολο της παροχής, καθώς και σε τυχόν χρονικούς περιορισμούς (π.χ. διάρκεια μιας προσφοράς, διαφοροποίηση τιμών σε εορτές, αργίες, άλλες περιόδους κλπ).
Στο travel2prague.gr δεν υπάρχουν «κρυμμένα κόστη».

Πολιτική πληρωμών του travel2prague
Στο travel2prague.gr έχουμε διαμορφώσει μια δική μας, ιδιαίτερη πολιτική πληρωμών (προκαταβολή-εξόφληση), σαφώς πιο φιλική προς τον χρήστη/πελάτη, απ’ ότι θα βρείτε σε άλλους πάροχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια που μας θέτουν οι προμηθευτές μας για τη διευκόλυνση των πελατών μας.
Πληρωμή αεροπορικού εισιτηρίου:
Η πληρωμή αεροπορικού εισιτηρίου γίνεται με βάση τους όρους και τα χρονικά περιθώρια που θέτουν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες και αφορά το σύνολο του ποσού συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων και της ενδεχόμενης χρέωσης υπηρεσίας του travel2prague.gr (service fee).
Πληρωμή ξενοδοχείου:
Αφού λάβετε την επιβεβαίωση μας, η κράτησή σας κατοχυρώνεται με την καταβολή του 10% της συνολικής τιμής (και όχι με την καταβολή όλου του ποσού). Η εξόφληση γίνεται το αργότερο 2 εβδομάδες (14 μέρες) πριν την προγραμματισμένη άφιξή σας.
Πληρωμή άλλων υπηρεσιών:
Για τις λοιπές υπηρεσίες (μεταφορές, ξεναγήσεις, θεάματα, εκδρομές, περιηγήσεις, υπηρεσίες εστίασης κ.α.) δεν χρειάζεται προκαταβολή και η εξόφληση μπορεί να γίνει έως και 5 μέρες πριν από την άφιξή σας (εάν επιθυμείτε να επωφεληθείτε της έκπτωσης 10-17%). Κατά εξαίρεση μπορεί να γίνει και επιτόπου.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ
Αφού λάβουμε τα ονοματεπώνυμα (όπως αναγράφονται στις ταυτότητες με λατινικά στοιχεία), θα γίνει η ονομαστική προκράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων και του ξενοδοχείου.
Στην συνέχεια σας το επιβεβαιώνουμε και η κράτηση κατοχυρώνεται με 30% προκαταβολή.
Η εξόφληση γίνεται 2 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση.
Τα αεροπορικά εισιτήρια εκδίδονται αφού κλείσει ο ομαδικός κωδικός του γκρουπ (πρέπει να εκδοθούν όλα μαζί) - αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και την προηγούμενη μέρα - ωστόσο εσείς μπορείτε να ελέγξετε την ύπαρξη κράτησης στην αεροπορική εταιρεία, με ένα απλό τηλεφώνημα.
Εάν συμμετάσχουν αρκετά άτομα, στέλνουμε και αντιπρόσωπο συνεργαζόμενου γραφείου στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Εάν πρόκειται για μικρό το γκρουπ, στέλνουμε τα εισιτήρια στους πελάτες μας σε ηλεκτρονική μορφή.
Ο/η συνοδός / επίσημος ξεναγός σας περιμένει κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο της Πράγας.
Πληρωμή ομαδικού πακέτου
30% προκαταβολή και εξόφληση 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση
Τρόποι πληρωμής:
Αντίθετα με άλλους, δεν ζητάμε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας και δεν ζητάμε πιστοποίηση (δηλ. προέγκριση) της.
Αν έχετε internet-banking, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κάνετε την πληρωμή σας στον παρακάτω λογαριασμό. Στο καταθετήριο/έμβασμα, πάντα να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο σας. Αφού γίνει η πληρωμή ενημερώστε μας για τον κωδικό συναλλαγής.
Η κατάθεση γίνεται στο λογαριασμό της εταιρείας μας:
Όνομα τράπεζας: CESKOSLOVENSKA OBCHODNI BANKA
Δικαιούχος TRAVEL2PRAGUE s.r.o.
Διεύθυνση της δικαιούχου: Malesicka 21, 130 00 Praha 3, CZECH REPUBLIC
Αρ. λογαριασμού: 266443116
IBAN: CZ79 0300 0000 0002 6644 3116
BIC (SWIFT): CEKOCZPP

Αλλαγές/Ακυρώσεις/Μεταβίβαση παροχής (Γενικά)
Στην περίπτωση που θελήσετε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή ή ακύρωση κράτησης, θα πρέπει να ενημερώσετε εγγράφως, με την αποστολή e-mail στις αντίστοιχες διευθύνσεις του travel2prague.gr. Η ακύρωση και η αλλαγή πρέπει να συνάδουν με την πολιτική ακύρωσης όπως αυτές διαμορφώνονται από το εκάστοτε πάροχο (ξενοδοχείο, μεταφορική εταιρεία κλπ) για τις οποίες ο πελάτης έχει ενημερωθεί σαφώς και ρητώς πριν την καταβολή της πληρωμής και ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω.
Σε περίπτωση που ο πελάτης αδυνατεί να κάνει χρήση μιας παροχής και επιθυμεί να την μεταβιβάσει σε άλλο πρόσωπο, μπορεί εφόσον αυτό γίνεται αποδεκτό από τον πάροχό μας και πληροί όλους τους όρους που τίθενται από αυτόν. Τυχόν έξοδα που θα προκύψουν από την μεταβίβαση της παροχής επιβαρύνουν τον πελάτη. Ο πελάτης που αποδέχεται την μεταβίβαση αυτονόητα και άμεσα αποδέχεται και όλους τους όρους της αρχικής χρήσης και συμμετοχής και οφείλει το τυχόν υπόλοιπο της πληρωμής ή τα τυχόν επιπλέον έξοδα που θα προκύψουν.

Ακυρώσεις (Ειδικά)
Πολιτική ακύρωσης αεροπορικού εισιτηρίου
Η πολιτική ακύρωσης του αεροπορικού εισιτηρίου καθορίζεται αποκλειστικά από την αεροπορική εταιρεία και ο χρήστης/πελάτης φροντίζει να ενημερωθεί για αυτήν από την εταιρεία μας πριν την πληρωμή. Η αεροπορικές εταιρείες διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών σε δρομολόγια κλπ.

Πολιτική ακύρωσης ξενοδοχειακής κράτησης

Στο travel2prague.gr ισχύουν γενικά τα εξής:
Μη επιστρέψιμη χρέωση:
- σε περίπτωση ακύρωσης παρακρατείται το σύνολο του ποσού.
Επιστρέψιμη χρέωση:
- δυνατότητα ακύρωσης μέχρι και τρεις ημέρες πριν την άφιξη*
- για μη εμφάνιση χρεώνεται η πρώτη νύχτα*
* Ο χρήστης πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ωστόσο, ότι κάθε ξενοδοχείο έχει δική του πολιτική πληρωμών και ακύρωσης, η οποία ενδέχεται να διαφοροποιείται από τα παραπάνω και για την οποία ο πελάτης ενημερώνεται γραπτώς, ρητώς και σαφώς πριν την καταβολή της πληρωμής.

Πολιτική ακύρωσης άλλων παροχών
Κάθε πάροχος ταξιδιωτικής υπηρεσίας θέτει τους εκάστοτε όρους και την πολιτική πληρωμών και ακύρωσης μιας υπηρεσίας. Το travel2prague.gr φροντίζει να κάνει σαφές και εκ των προτέρων αυτές τις πολιτικές για την αποφυγή παρανόησης και ο χρήστης δεν πρέπει να προβεί σε πληρωμή οποιασδήποτε υπηρεσίας για την οποία δεν έχει ενημερωθεί σαφώς.

Πολιτική ακύρωσης οργανωμένων πακέτων
Η Πολιτική ακύρωσης οργανωμένων πακέτων καθορίζεται από τον εκάστοτε πάροχο/διοργανωτή συνεργάτη του travel2prague.gr του οποίου το οργανωμένο πακέτο μεταπωλεί το travel2prague.gr. Οι ακυρώσεις γίνονται δεκτές μόνο εφόσον γίνουν εγγράφως ή με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την εταιρεία μας και γενικά έχουν ως εξής:
- Μέχρι των 21 μέρες πριν την αναχώρηση καμία παρακράτηση*
- Από 20-14 ημέρες πριν από την αναχώρηση το 30% της αξίας της εκδρομής*
- Από 13 ως 8 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής*
- Από 7 ημέρες και μετά παρακρατείται έως και 100% της αξίας της εκδρομής*
*Για ειδικές αναχωρήσεις, προσφορές, αναχωρήσεις σε περιόδους εορτών, περιόδους εκθέσεων ή ταξίδια που πραγματοποιούνται με ναυλωμένες πτήσεις (charter) ή οποιαδήποτε άλλη ναύλωση η παραπάνω πολιτική ακυρώσεων μπορεί να διαφοροποιείται και οι παρακρατήσεις ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες.

Πνευματική ιδιοκτησία
Η ιστοσελίδα travel2prague.gr είναι πνευματική ιδιοκτησία και ανήκει στο ταξιδιωτικό πρακτορείο KATERINA MARKOVA. Η ονομασία travel2prague.gr, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, τα γραφικά, τα κείμενα, τα λογότυπα και οι φωτογραφίες ανήκουν αποκλειστικά στo travel2prague.gr, εκτός από αυτά για τα οποία αναφέρεται η ιδιοκτησία κάποιου άλλου (π.χ. φωτογραφίες με δικαιώματα τρίτων). Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή. Τυχόν δυνατότητα αναπαραγωγής μέρους του περιεχομένου, επιτρέπεται μόνο έπειτα από άδεια του ταξιδιωτικού πρακτορείου Travel2Prague.

Τροποποίηση των όρων χρήσης και των όρων συναλλαγών
Το travel2prague.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους συναλλαγών και τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας του οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς σχετική προειδοποίηση. Στην ιστοσελίδα μας θα εμφανίζονται πάντα οι γενικοί όροι όπως ισχύουν την εκάστοτε στιγμή και ο χρήστης οφείλει να παρακολουθεί τις ενδεχόμενες αλλαγές πριν την διενέργεια κάποιας κράτησης ή πληρωμής, ενώ με την υποβολή ερωτήματος κράτησης, αυτονόητα αποδέχεται τους νέους όρους χρήσης.

Αποκλεισμός ευθύνης
Στο travel2prague.gr επιμελούμαστε με μεγάλη ευθύνη και προσοχή κάθε πληροφορία που δημοσιεύουμε. Ωστόσο η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές που θα προκύψουν από τους πάροχους των πληροφοριών (π.χ. μουσεία, δρομολόγια ΜΜΜ κλπ) ή τυχόν συνέπειες από αυτές. Επίσης είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παραπέμπουμε σε εξωτερικές πηγές. Σε περίπτωση ωστόσο που στον ταξιδιωτικό μας ιστότοπο εμφανίζονται σύνδεσμοι (links) τρίτων, που παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, το travel2prague.gr δεν έχει καμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους ή τυχόν λάθη ή συνέπειες που θα προκύψουν από τις πληροφορίες τρίτων και την ευθύνη για την πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους την έχει αποκλειστικά ο ίδιος ο χρήστης.

Δίκαιο
Η ιστοσελίδα travel2prague.gr ανήκει στο ταξιδιωτικό πρακτορείο KATERINA MARKOVA που εδρεύει όπως προαναφέρθηκε στην Πράγα της Τσέχικης Δημοκρατίας και ως εκ τούτου το δίκαιο που ισχύει στις σχέσεις μεταξύ των πελατών του δικτυακού τόπου και της εταιρείας, είναι αποκλειστικά το τσέχικο δίκαιο με εξαίρεση τους κανόνες που ισχύουν σε ότι αφορά το διεθνές ιδιωτικό δίκαιο. Αρμόδια για την επίλυση των διαφορών που τυχόν θα προκύψουν μεταξύ χρηστών και εταιρείας είναι τα δικαστήρια της Πράγας.

...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Φθινοπωρινή αλιεία κυπρίνου στην νότια Βοημία

/ 20. 10. 2017 /

Το ευτραφές και λιπαρό ψάρι (στα ελληνικά γνωστό ως γριβάδι), είναι το παραδοσιακό γεύμα στο... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna