Γέφυρα του Καρόλου στην πρώτη εικοσάδα αξιοθέατων παγκοσμίως

15. 09. 2015

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των χρηστών του Tripadvisor η Γέφυρα του Καρόλου βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα των πιο δημοφιλέστερων αξιοθέατων παγκοσμίως.


Συγκεκριμένα στην 16η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε εξίσου δημοφιλείς προορισμούς, όπως: Ναός Angkor Wat στην Καμπότζη, Αρχαία Πόλη των Ίνκα Machu Picchu στο Περού, Taj Mahal στην Ινδία, Βασιλική La Sagrada Familia στην Βαρκελώνη, Καθεδρικός Ναός Duomo στο Μιλάνο, Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, Εκκλησία Αγ. Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, Φρούριο Μαυριτανών μοναρχών Alhambra στην Γρανάδα, κ.ά.


Ο Ναός Wat Pho στην Μπανγκόκ, το Σινικό Τοίχος στο Μασιάνου, κ.ά., βρέθηκαν πίσω από τη Γέφυρα του Καρόλου...
Εδώ και εξακόσια χρόνια η Γέφυρα του Καρόλου εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της Πράγας, όπως και τους ίδιους τους ντόπιους κατοίκους. Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Πράγας, κορυφαίο έργο της αρχιτεκτονικής του μεσαίωνα, που σώζεται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον μύθο οι αμμόλιθοι ενισχύθηκαν με λάσπη και ωμά αυγά.
Ο αυτοκράτορας Κάρολος Δ΄ τοποθέτησε την θεμέλια λίθο στις 9. 7. 1357 στις 5:31 η ώρα το πρωί. Η ημερομηνία και η ώρα αυτή δεν επιλέχτηκε τυχαία, αλλά πρόκειται για μαγικό αριθμό, που το συμβουλεύτηκε από αστρολόγους.
Μέχρι το 1870 αποκαλούνταν απλώς «Πέτρινη γέφυρα» και η ονομασία «του Καρόλου» χρησιμοποιείται από το 1870 και έπειτα, αφού έπαψε να είναι η μοναδική σύνδεση ανάμεσα στις δύο όχθες της πόλης.


Μήκος: 515 μ
Πλάτος: 9,5 μ
Πυλώνες: 16


Αγάλματα που φέρουν γούρι και εκπληρώνουν τα πιο κρυφά όνειρα…
Τριάντα αγάλματα που την διακοσμούν, στην πλειοψηφία τους μπαρόκ ρυθμού, την μεταμόρφωσαν σε μια υπαίθρια γλυπτοθήκη.

Αν μπείτε από την πλευρά της Μικρής Πόλης, μετρήστε το 8ο άγαλμα στα αριστερά σας. Θα βρεθείτε μπροστά στο άγαλμα του Αγ. Ιωάννη Νεπομουκ. Το άγγιγμα των ανάγλυφων πλακών στην βάση του αγάλματος φέρνει γούρι.

Αν όμως θέλετε να εκπληρωθούν οι πιο κρυφές σας ευχές, προχωρήστε μερικά βήματα ακόμη και στην ίδια πλευρά θα βρείτε μαύρο καγκελάκι με 5 αστέρια και το ανάγλυφο του Άγ. Ιωάννη Νεπομουκ που πνίγεται. Αγγίξτε το κάθε αστέρι και μετά βάλτε το αριστερό σας χέρι στο σταυρό στο τοιχάκι. Οποιαδήποτε ευχή κάνετε εκείνη τη στιγμή, θα πραγματοποιηθεί.

Τέσσερα αγάλματα πιο πέρα είναι το άγαλμα της Αγ. Άννας, προστάτιδας των έγγειων γυναικών και διαμεσολαβητής του χαρούμενου γάμου.« Επιστροφή στα νέα


...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Χορδές του Φθινοπώρου

/ 13. 10. 2017 /

από 20 Οκτώβρη μέχρι 9 Νοέμβρη 21o Διεθνές Φθινοπωρινό Μουσικό Φεστιβάλ  Για 21η συνεχή χρονιά... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna