Πίνοντας έναν καφέ σε άλλη εποχή...

21. 09. 2015Χιλιάδες επιβάτες περνούν καθημερινά από κάτω και δεν το βλέπουν... Εκκατομμύρια τουρίστες βολτάρουν σε απόσταση 5 λεπτών αλλά δεν θα το ανακαλύψουν ποτέ...

Κάτω από το θόλο του Κεντρικού Σιδ. Σταθμού της Πράγας (Hlavni nadrazi), στην άλλοτε κύρια αίθουσα αναμονής, που ανακαινίστηκε, βρίσκεται το καφέ "Fantova Kavarna".

Η επίσκεψη αξίζει και θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή ενώ η διακόσμηση θα σας δώσει όμορφα θέματα για φωτογράφηση!
Εκπληκτικός αρτ-νουβό διάκοσμος, οι γυναικείες φιγούρες - αλληγορίες των πόλεων συνδεδεμένες σιδηροδρομικά με την Πράγα στην εποχή της δημιουργίας του σταθμού, και μια αίσθηση 19ου αιώνα και γλυικάς παρακμής...


Ο Κ. Σ. Σταθμός, ένα από τα τελευταία δείγματα αρχιτεκτονικής της εποχής των Αψβούργων στην Πράγα, σχεδιάστηκε από τον Josef Fanta (εξ΄ού και το όνομα του καφέ) και ολοκληρώθηκε μόλις το 1909.
Τη δεκαετία του 1970 επεκτάθηκε με υπόγειες κυρίως εγκαταστάσεις, αλλά το κεντρικό/παλιό κτήριο παρήκμασε.
Το 2011 ανακαινίστηκε το νέο τμήμα του, ωστόσο το παλιό συνέχιζε να μένει παραμελημένο.
Επιτέλους το 2015 ανακαινίστηκε και άνοιξε το καφέ της αλυσίδας Coffee Day. Τα σκούρα ξύλινα τραπέζια με άνετες καρέκλες ταίριαξαν απόλυτα με τον χώρο, χωρίς να χαθεί η ατμόσφαιρα ενός παλιού παραδοσιακού καφέ.

Πιείτε έναν καπουτσίνο ή φάτε πρωινό, ακούγοντας το σφύριγμα των τρένων, που δηλώνει αφίξεις και αναχωρήσεις. Ο κυκλικός εξώστης του καφέ επιτρέπει στον επισκέπτη να παρατηρεί την αδιάκοπη κίνηση ταξιδιωτών στον κάτω όροφο, χωρίς να εμπλέκεται ο ίδιος στο μωσαϊκό των διαδρομών τους.


Συμβουλή: Επισκεφτείτε το παλιό κτήριο του σταθμού κατά τη διάρκεια της μέρας για λόγους ασφάλειας.« Επιστροφή στα νέα


...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Χορδές του Φθινοπώρου

/ 13. 10. 2017 /

από 20 Οκτώβρη μέχρι 9 Νοέμβρη 21o Διεθνές Φθινοπωρινό Μουσικό Φεστιβάλ  Για 21η συνεχή χρονιά... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna