Το Μουσείο Κυβισμού ξανά άνοιξε!

18. 01. 2016


Το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών παρουσιάζει τις συλλογές του στο απαράμιλλο κυβιστικό "Μέγαρο της Μαύρης Παρθένου", το οποίο έιναι ένα ιδανικό σκηνικό ή μάλλον ένα ταιριαστό συμπλήρωμα σε αυτές. Τα πρωτότυπα αντικείμενα και έπιπλα της περιόδου παρουσιάζονται σε ένα αυθεντικό περιβάλλον - εκθεσιακός χώρος γίνεται μέρος της έκθεσης...

Σε δύο ορόφους της έκθεσης παρουσιάζεται η διατομή του Τσέχικου Κυβισμού, με έμφαση στην εσωτερική διακόσμηση, 1911-1914, μέχρι την δεκαετία του είκοσι.

Μια αντιπροσωπευτική επιλογή των σημαντικών κυβιστικών επίπλων του Pavel Janak, Josef Gocar, Vlastislav Hofman, Josef Chochol, Otakar Novotny και Antonin Prochazka, συμπληρώνεται από συλλογή κεραμικής, αντικείμενα κατασκευασμένα από μέταλλο, διακοσμητικές ταπετσαρίες, αφίσες και έργα γραφιστικής τέχνης. Ιδεολογικούς δεσμούς της ελεύθερης και εφαρμοσμένης τέχνης του κυβισμού αντιπροσωπεύουν επιλεγμένα έργα ζωγραφικής των Emil Fila, Bohumil Kubista, Josef Capek, Vaclav Spala και Otokar Kubin, όπως και γλυπτά του Otto Gutfreund.

Μετά την έκθεση μην ξεχάσετε να πιείτε έναν καφέ στον πρώτο όροφο, στο Grand Cafe Orient με κυβιστική διακόσμηση, που θα ολοκληρώσει την εικόνα σας. Στο ισόγειο θα βρείτε το πωλητήριο Kubista, με ποιοτικά κυβιστικά αναμνηστικά (ρεπλίκες). Ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε τίποτα, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να εμπνευστείτε.

Aνοιχτά: καθημερινά (εκτός Δευτέρας), 10:00 - 18:00
Διεύθυνση: Πράγα 1, Ovocny trh 19
Πρόσβαση: μετρό γραμμή Β ή τραμ 5, 8, 14 – στάση Namesti Republiky
www.czkubismus.cz

« Επιστροφή στα νέα


...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Φθινοπωρινή αλιεία κυπρίνου στην νότια Βοημία

/ 20. 10. 2017 /

Το ευτραφές και λιπαρό ψάρι (στα ελληνικά γνωστό ως γριβάδι), είναι το παραδοσιακό γεύμα στο... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna