Ακρόπολη ΒύσεχραντΟ μύθος λέει πως η πριγκίπισσα Λίμπουσε στάθηκε στον λόφο του Βύσεχραντ και αποκάλυψε το όραμά της για την πόλη που «η μεγαλοπρέπειά της θα φτάσει μέχρι τα άστρα». Η πριγκίπισσα παντρεύτηκε το ζευγολάτη Πρέμυσλ, με τον οποίο έκτισε την Πράγα. Εξ΄ού και το όνομα της δυναστείας που κυβέρνησε τους Τσέχους από τον 9ο μέχρι το 14ο αιώνα - οι Πρεμυσλιδές.
Τα απόκρημνα μέρη του Βύσεχραντ προτιμήθηκαν σαν βασιλική κατοικία κατά τον 11ο και 12ο αιώνα. Στην συνέχεια οι κυβερνήτες προτίμησαν το Κάστρο της Πράγας στην απέναντι όχθη του Μολδάβα.


Από τα τέλη του 19ου αιώνα υπάρχει στο Βύσεχραντ το Εθνικό νεκροταφείο Σλαβίν, όπου αναπαύονται πάνω από εξακόσιες σημαντικές προσωπικότητες της χώρας (συγγραφείς, συνθέτες, μουσικοί, …).
Ενδιαφέρον προκαλούν οι δίδυμη πύργοι της νεογοτθικής εκκλησίας του Αγ. Πέτρου και Παύλου που φαίνονται από μακριά.

Το Βύσεχραντ, γεμάτο με πάρκα, είναι ιδανικό μέρος για να απομακρυνθείτε από τις ορδές των τουριστών και ένα από τα καλύτερα σημεία της Πράγας για να απολαύσει κανείς τη θέα της πόλης και του ποταμού Μολδάβα.

Δεν προλαβαίνετε να πάτε? Δεν πειράζει. Θαυμάστε την θέα της ακρόπολης από το ποτάμι και απολαύστε την βόλτα με ποταμόπλοιο στον ήσυχο Μολδάβα υπό τον ήχο του τζαζ.


...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Φθινοπωρινή αλιεία κυπρίνου στην νότια Βοημία

/ 20. 10. 2017 /

Το ευτραφές και λιπαρό ψάρι (στα ελληνικά γνωστό ως γριβάδι), είναι το παραδοσιακό γεύμα στο... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna