Λόφος PetrinΟ λόφος του Πετριν με τις εκατοντάδες κερασιές, δίπλα στο Κάστρο της Πράγας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στο κέντρο της υπέροχης Πράγας. Μέχρι το τριακονταετή πόλεμο υπήρχαν εδώ αμπέλια και λαχανόκηποι, που σταδιακά αντικαταστήθηκαν από δημοτικούς οπωρώνες.
Τον λόφο μπορεί να τον ανέβει κανείς με το επίγειο τελεφερίκ και να απολαύσει το κατήφορο για να επιστρέψει περπατώντας στο Μικρό Μέρος. Προσφέρει καταπληκτική θέα προς όλη την πόλη.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ερωτευμένους και οικογένειες με παιδιά. Οι κάτοικοι της Πράγας πιστεύουνε, πως την Πρωτομαγιά πρέπει κάθε γυναίκα να φιληθεί από τον άνδρα της κάτω από μια ανθισμένη κερασιά, για να παραμείνει όμορφη. Ελάτε και εσείς για το πιο όμορφο φιλί της χρονιάς...
Στον λόφο κυριαρχεί το παρατηρητήριο Petrin, μια μεταλλική κατασκευή του 1891, απομίμηση του πύργου του Άιφελ, (πέντε φορές μικρότερη). Από την κορυφή, στα 60 μέτρα, έχει κανείς καταπληκτική θέα της πόλης - αρκεί φυσικά να ανέβει τα μόλις 299 σκαλοπάτια (αν και πληρώνοντας κάτι παραπάνω μπορείτε να ανεβείτε με το ασανσέρ).
Κάνοντας βόλτα στον λόφο, θα εντυπωσιαστείτε επίσης από τα τελευταία απομεινάρια των Tοιχών του λοιμού. Τον 14ο αιώνα διέταξε ο Κάρολος Δ’ να κτιστούν τα τοίχη, ώστε να δώσει μεροκάματα στους άπορους και άνεργους και με αυτό τον τρόπο να τους γλυτώσει από λοιμοκτονία – εξού και το όνομα.
Αν έχετε μικρά παιδιά, αξίζει να επισκεφτείτε και τον Λαβύρινθο των καθρεφτών.
Στους πρόποδες του λόφου μην ξεχάσετε να δείτε το ιδιαίτερο μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του κομουνιστικού καθεστώτος....μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Χορδές του Φθινοπώρου

/ 13. 10. 2017 /

από 20 Οκτώβρη μέχρι 9 Νοέμβρη 21o Διεθνές Φθινοπωρινό Μουσικό Φεστιβάλ  Για 21η συνεχή χρονιά... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna