Παλιά Πόλη & Νέα Πόλη - πριβέ

Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία της Νέας Πόλης, την Πλατεία του Βάτσλαβ, κάτω από το εντυπωσιακό κτήριο του Εθνικού Μουσείου, και το τεράστιο έφιππο άγαλμα του σημαντικότερου προστάτη των Τσέχων, του Αγ. Βάτσλαβ. Το 1968 διαδραματίστηκαν εδώ τα γεγονότα της εισβολής του Συμφώνου της Βαρσοβίας και το 1989 ξεκίνησε απ’ εδώ η «βελούδινη επανάσταση».
Θα περπατήσουμε την εμπορική οδό, όπου βρισκόταν η αμυντική τάφρος της Παλιάς Πόλης. Θα δείτε το Θέατρο των Ευγενών, το οποίο φιλοξένησε την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας του Mozart «Don Giovanni» το 1787. Μέσω της Πύλης της Πυρίτιδας θα μπούμε στην Παλιά Πόλη, για να θαυμάσουμε τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Πράγας. Στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, την άλλοτε δραστήρια μεσαιωνική αγορά, θα δείτε το Δημαρχείο της Παλιάς Πόλης και το Αστρονομικό ρολόι, που οι θρύλοι λένε ότι σταματάει στις «κακές ώρες» των Τσέχων…. Στην μέση της πλατείας δεσπόζει το μνημείο του θρησκευτικού μεταρρυθμιστή Γιαν Χους, ο οποίος κάηκε στην πυρά το 1415.
Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Γέφυρα του Καρόλου. Περπατώντας τη γέφυρα, θα θαυμάσετε μια αληθινή υπαίθρια έκθεση αγαλμάτων και θα καταλήξουμε στην άλλη όχθη του Μολδάβα.

Διάρκεια: 2,5-3 ώρες

Αν έχετε άνεση χρόνου, συνδυάστε αυτή την ξενάγηση με την ξενάγηση «Κάστρο της Πράγας & Μικρή πόλη» (την δεύτερη μέρα της παραμονής σας).

Κόστος κατά άτομο

Ενήλικας
(13-99 χρονών)

Παιδί
(4-12 χρονών)

Μωρό
(0-3 χρονών)
1 ενήλικας 65 € (*59 €) δωρεάν δωρεάν
2 ενήλικες 32,50 € (*29,50 €) δωρεάν δωρεάν
3 ενήλικες 22 € (*20 €) 5 € δωρεάν
4 ενήλικες 16,50 € 5 € δωρεάν
5 ενήλικες 14 € 5 € δωρεάν
6 ενήλικες 12 € 5 € δωρεάν
ισχύει για μινιμουμ 7 ενήλικες 10 € 5 € δωρεάν

Κάντε την κράτησή σας εδώ


Εϊναι πολύ σημαντικό να φορέσετε αναπαυτικά παπούτσια! Γιατί αν πραγματικά θέλετε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της Πράγας, θα χρειαστεί να την περπατήσετε. Εξάλλου ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου είναι πεζοδρομημένο. Όλες οι ξεναγήσεις γίνονται με τα πόδια.
Η μεταφορά σας από το ξενοδοχείο προς το σημείο εκκίνησης της ξενάγησης είναι δική σας επιλογή: είτε με ιδιωτική μεταφορά, είτε με ταξί, είτε με την συγκοινωνία (δεν συμπεριλαμβάνεται).
* Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχών είσοδοι σε μουσεία και άλλους επισκέψιμους χώρους που απαιτούν εισιτήριο.
* Έκπτωση 10% από την κανονική τιμή σε περίπτωση που κλείσετε συνολικά τρεις υπηρεσίες ταυτόχρονα.
* Εξαιρούνται οι περίοδοι των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς (από 22.12. έως 6.1.), του Πάσχα, εθνικών εορτών - το κόστος διαμορφώνεται στα 70 EUR.


...μείνετε συνδεδεμένοι

Νέα

Χορδές του Φθινοπώρου

/ 13. 10. 2017 /

από 20 Οκτώβρη μέχρι 9 Νοέμβρη 21o Διεθνές Φθινοπωρινό Μουσικό Φεστιβάλ  Για 21η συνεχή χρονιά... Περισσότερα... »

Vlajka meny USD USD = změna
Vlajka meny EUR EUR = změna